Op maandag 25 maart 2019 en dinsdag 26 maart 2019 kregen we de kans om de taken van een logistiek medewerker in DistriMedia uit te voeren. Om hun organisatie goed te leren kennen, kregen we eerst een rondleiding in het magazijn door mevr. Hesters, ze is er Logistiek manager.

Ze toonde ons de diverse afdelingen en vertelde over de taken die er gebeuren. Het grote magazijn en de veelheid van producten viel ons op. De directeur, de heer De Wulf gaf ons wat uitleg over het ontstaan, het personeelsbeleid en de innovaties bij DistriMedia.
Dan mochten meehelpen op deze werkplek, een eerste opdracht was een pallet boeken te voorzien van een nieuwe streepjescode. In de namiddag mochten we diverse taken uitvoeren, o.a. bij de afdeling retour de boeken nazien die werden teruggestuurd, bij de afdeling inslag de goederen in het magazijn op de juiste locatie plaatsen, ook orderpicking zodat de bestellingen van de klanten nog voor 17 uur kon verzonden worden, …
Met dit project hebben we de gevarieerde jobinhoud van een logistiek medewerker beter leren kennen. Van de medewerkers van DistriMedia kregen we de nodige tips om de opdrachten nauwkeurig en efficiënt uit te voeren, waarvoor dank! De tijd ging vlug voorbij, dit was een toffe ervaring op deze werkplek.

 

SDC11598

 

Leerlingen 5 Office en Logistiek