Op woensdag 10 Januari 2018 hebben we met de klas 5OL een bezoek gebracht aan het ziekenhuis AZ Maria Middelares in Gent.

Eerst kregen we wat uitleg over de verschillende goederen die in een ziekenhuis aanwezig zijn. Er zijn verschillende opsplitsingen mogelijk nl. proper/vuil, steriel/niet-steriel, verbruiksgoederen/instrumentarium, afval/herbruikbare goederen … Na een snelle blik in de keuken, zijn we naar een afdeling gegaan en hebben we daar op de verpleegpost gekeken welke goederen er zijn en hoe ze daar bewaard worden.
Vervolgens zijn we gaan kijken hoe die goederen daar terecht komen en kwamen we uiteindelijk uit in het magazijn. Daar kregen we nog uitleg in verband met het ontvangen van de goederen, het opslaan …
Naast de toepassing van de 4O’s (ontvangst, opslag, orderpicken en opsturen) maakten we ook kennis met een aantal nieuwe begrippen zoals FEFO, leeg-volsysteem…
Wat ons het meest verbaasde was om te zien hoeveel logistiek er achter een ziekenhuis zit. We hadden er nog nooit bij stil gestaan dat er ook in een ziekenhuis heel wat logistiek bij komt kijken. Het was interessant en zeker de moeite om eens te zien. We hebben er opnieuw een boeiend bezoek op zitten.

Aaron Duyck, 5 OL