Op 5 november 2018 vertrokken wij, de leerlingen van 3OR, naar de 66ste editie van de jaarbeurs in Roeselare. Mevrouw Claerhout was onze gids ter plaatse. We bezochten deze jaarbeurs in het kader van het vak AV verkoop.

Aan dit bezoek was er ook een schrijfopdracht gekoppeld voor Nederlands.

Op de jaarbeurs was er een ruim aanbod aan standen; gaande van demonstratie-artikelen tot standen uit de bouw- en interieurwereld. Bij verschillende standen luisterde ik naar de uitleg van de verkoper. Ik was onder de indruk van de uitleg over een product om leidingen te ontstoppen. De uitleg over hoe je op een goede manier een ruit of een spiegel wast, was voor mij onduidelijk. Mijn aandacht werd getrokken door volgende snufjes: een stofzuiger die water zuigt, een Power Plate en een systeem om pannenkoekendeeg te doseren.

Aan het bezoek aan de jaarbeurs was ook een opdracht gekoppeld; namelijk voor AV verkoop kregen we een vragenlijst. De focus lag op het bezoeken van standen en eventueel het aanspreken van standhouders om de juiste branche van het bedrijf te kennen.

Het bezoek aan de jaarbeurs vond ik leerrijk, maar toch wel druk. Ik vond het een meerwaarde om nieuwe producten en hun gebruik te leren kennen.