Op donderdag 25 oktober 2018 gingen we met de leerlingen van 6 OMC naar Doornik. Begeleiders van deze excursie waren mevrouw Claerbout en mevrouw Seghers. We bezochten in de voormiddag de regionale beurs voor oefenfirma’s en plaatsten er enkele bestellingen.

We werden op alle standen warm en vriendelijk onthaald en kregen ook enkele proevertjes aangeboden. Alle standhouders waren Franstalig dus dit was het ideale moment om Franse aankoopgesprekken te voeren. We leerden de standhouders beter kennen door hen te interviewen. Dit was een aangename ervaring en we hebben veel opgestoken. Op het einde van de beurs was er nog een tombola, Liselot uit onze klas won een mooie plant, en dat was niet virtueel!
Na dit beursbezoek gingen we naar het centrum van Doornik en namen samen het middagmaal, dat was tof. Daarna stapten we naar de Toeristische dienst, ingericht in een prachtig gebouw en we keken naar een film over het ontstaan van de stad. Dit was best interessant om te zien hoe belangrijk die stad wel geweest is.
Daarna maakten we een wandeling in het historische centrum. Elke leerling had in de les Frans informatie opgezocht over een bezienswaardigheid in deze stad en zoals een professionele gids vertelden we nu deze info aan de anderen. Doornik of Tournai, is o.a. bekend om de unieke kathedraal van Notre Dame met de 5 torens. Dit is een enorm meesterwerk met een combinatie van romaanse en gotische stijl en Unesco-werelderfgoed. Vlakbij is de Grote Markt, een driehoekig plein met leuke bars en restaurants met ook de Lakenhallen. Dichtbij is ook het 12e-eeuwse Belfort van Doornik, wie bovenaan de trap komt, krijgt een uniek uitzicht over de stad. Het stadhuis en het Museum voor Schone Kunsten zijn gelegen in een prachtig park. Dit museum werd door de Belgische architect Victor Hora ontworpen. Wandelen langs de Scheldekaaien is een must maar ook de best bewaarde oude romaanse huizen zagen we in de stad. Tot slot kwamen we bij de Pont des trous, deze brug over de Schelde is één van de meest prestigieuze overblijfselen van de middeleeuwse militaire architectuur in België. Met al deze informatie hebben we de op één na oudste stad van België (na Tongeren) beter leren kennen.
Het was een ondernemende en aangename dag in Doornik. We zien nu al uit naar de Belfairbeurs in Brussel waar met de eigen oefenfirma Easy Clean standhouder zijn.

 

1groepsfoto 6omc

 

Leerlingen van 6 OMC