Op woensdag 20 maart 2019 hebben we het Vlaemynck Business Center in Tielt bezocht. We werden vriendelijk ontvangen door Isabelle en we mochten mee naar een mooie en grote vergaderzaal. Ze vertelde o.a. over de functie van het bedrijvencentrum.


Momenteel zijn 17 bedrijven aanwezig en er is nog steeds veel vraag van nieuwe, startende ondernemingen. Een bedrijf krijgt de nodige ruimte ter beschikking en kan dit inrichten naar eigen wensen. Het business center voorziet in de nodige accommodatie, verwarming, verzekering, beveiliging, receptie, postbedeling, … zodat elke ondernemer zich volledig kan richten op zijn kerntaken. Vaak is het zo dat bedrijven na enkele jaren beter, groter, bekender zijn. We mochten een kijkje nemen in de verschillende kantoren. Bedrijven die het wensen kunnen hun dossiers opbergen in het archief, we zagen de verrijdbare archiefkasten. Onlangs werd er ook een CoHub of een stille flexplek voorzien. Dit kan als (extra) bureau of satellietvestiging gebruikt worden. Zo’n bedrijvencentrum is ideaal om het netwerken te bevorderen. De aanwezigheid van diverse ondernemingen zorgt voor constante samenwerking en uitwerking van nieuwe ideeën.
De centrale ligging van VBC is een grote troef. Externe firma’s kunnen ook gebruik maken van de vergaderzalen. Ook het Inofec kaffee werd getoond, dit is toegankelijk voor iedereen en over de middag kan men er gaan eten. Bovendien kan deze ruimte gebruikt worden voor evenementen. We kregen een drankje aangeboden en mochten nog vragen stellen.
Dit bezoek bij het Vlaemynck Business Center was erg leerzaam omdat we nu een duidelijk beeld hebben van deze boeiende werkplek!

Leerlingen van 5 Office en logistiek