Op vrijdag 27 april trokken de leerlingen uit 6 TSO naar Brugge om het concert "Acoustic power" bij te wonen. Lees hier enkele reacties van de leerlingen:

“Het fascinerende concertgebouw van Brugge verdient zeker zijn plaats in het boek: ‘1000 gebouwen die je moet gezien hebben’."

 

“De freelance dirigent, Karel Deseure, leidde het orkest ‘Belgian National Orchestra’ erg professioneel en vol passie. Zijn expressieve bewegingen waren interessant en soms ook amusant.”

 

“ De componist Peter Vermeersch schreef voor het concert de powertune en deze was vast en zeker geslaagd!”

 

“ Het was leuk om een live concert bij te wonen in het concertgebouw dat we enkele jaren geleden reeds met school bezochten.”

 

“Het was een goed georganiseerde show met de professionele en energieke presentatrice, Sofie Engelen (Studio Brussel) op een prachtige locatie.”

 

“De muziekstijl lag niet echt in mijn comfortzone maar sommige bekende stukken konden me wel bekoren.”

 

“Het was een leuk initiatief om jongeren ervan te overtuigen dat klassieke muziek nog niet uitgestorven is.”

 

“In februari kwam een medewerker van het concertgebouw op school om ons een workshop te geven over klassieke muziek. We werden hierbij zelf aan het werk gezet om iets creatiefs te maken bij een bepaald klassiek stuk. De gekozen muziekstukken lieten ons de kracht en emotie van klassieke muziek beleven. Dit was een leuke, indrukwekkende en leerrijke ervaring die enkele mooie kunstwerkjes opleverde.We werden bovendien op deze manier goed voorbereid op het concert dat in april zou volgen.”

 

“Na het concert kwam er plots iets in mij op. Ik luister zelf veel naar urbanpop en alternatieve rock en toen ik de spotify lijsten bekeek zag ik dat er meerdere liedjes stukjes klassieke muziek bevatten. Ik was aangenaam verrast.”

acoustic power