Op woensdag 24 april 2019 bezochten de leerlingen van 5 Office en logistiek het bedrijf BDMO in Meulebeke. We werden hartelijk ontvangen door twee medewerkers Bart en Waldo.

Bart vertelde eerst over de kernactiviteiten in de firma, nl. ontwerpen en produceren van luxeverpakkingen op maat van de klant, o.a. voor koekjes van Jules Destrooper, pralines van Godiva en Leonidas, parfum van Rituals ... Daarna toonde Waldo ons de diverse afdelingen in de onderneming.
Voor de rondleiding startte, deden we een haarnetje en lange witte stofjas aan en vroeg men om de handen te ontsmetten want de producten die ze maken bij BDMO worden o.a. in de voedingsindustrie gebruikt. Eerst zagen we de afdeling design en prepress, hierin wordt een ontwerp voor de klant gemaakt en ook de drukplaten. Daarna gingen we mee naar de drukkerij. Bij elke fase kregen we uitleg van de medewerker. We zagen er vele grote machines die nodig zijn om een mooi eindproduct te bekomen, van karton versnijden en voorzien van lijm tot bedrukken en vouwen. Dit was best wel indrukwekkend om te zien.
De geproduceerde dozen werden dan verzameld en op palletten gezet. Enkele leerlingen mochten even meehelpen een pallet snoeren en voorzien van wikkelfolie. In het magazijn worden de goederen dan gestockeerd. Waldo toonde ons ook de waterton, mocht er brand uitbreken dan kan die vlug geblust worden.
Het was interessant om de diverse stappen te zien, iedereen was heel vriendelijk en gaf uitleg bij zijn taken. Zo leren we hoeveel tijd en werk er nodig is om tot een eindproduct te komen, hier zijn dat verpakkingen in allerlei vormen en afmetingen. Op het einde van de rondleiding kregen we nog een drankje aangeboden. Daarna reden we met de fiets terug naar school.

 

Leerlingen van 5 Office en logistiek