Op donderdag 28 maart gingen we met de leerlingen van 3 en 4 Office & Retail, 5 en 6 Office & Logistiek en 7 Business Support naar Antwerpen. In de voormiddag bezochten we de Joodse wijk, in de namiddag gingen we naar het Visitors Center van Coca-Cola in Wilrijk.

Eerst reden we naar het Centraal Station van Antwerpen, dit was het startpunt van onze wandeling. Onze gids vertelde o.a. over het Joods leven, de cultuur en geschiedenis, de betekenis van de mezoeza aan de deur, ... Het was een interessante tocht langs de diamantwijk en de kleine straatjes van de Joodse wijk. We bezochten ook de synagoge waar de rabbijn er uitleg gaf over hun levenswijze, het geloof, koosjer eten, de sabbat respecteren, enz. We hebben veel gezien en gehoord.

Dan kregen we tijd om iets te gaan eten. In de namiddag reden we naar Wilrijk, voor een bezoek aan het Visitors Center van Coca-Cola. Eerst was er een quiz en kregen we de kans om zelf rond te kijken om te zien hoe ons favoriete drankje gemaakt wordt. Daarna stapten we mee met de gids en zagen het productieproces, hoe de vele flesjes vlot gevuld worden èn ook de distributie van de vele flesjes Cola, dit was indrukwekkend. Tot slot kregen we een frisdrank aangeboden.

Op de terugweg was iedereen het eens met elkaar, dit was een gevarieerde en heel leerrijke uitstap!

 

55957704 974958866034080 3948388075440177152 n