20171004 110113

Op woensdag 4 oktober 2017 zijn we met 5 OL en mw. Claerbout naar het stadhuis van Tielt geweest.

We werden er verwacht om 10.30 uur. De verantwoordelijke van de dienst Evenementen, mevrouw Celine Herman, oud-leerlinge van Handelsinstituut Regina Pacis, verzorgde de rondleiding. Ze vertelde ons dat er in het stadhuis nog collega’s aan het werk zijn die afgestudeerd zijn in HRP.
We mochten mee naar een mooi uitgeruste vergaderzaal en mochten plaatsnemen. Ze vertelde over de administratieve taken die er worden uitgevoerd. In het stadhuis zijn meerdere schepenen die elk een eigen takenpakket hebben. Daarna gingen we naar de gemeenteraadszaal, dat is een hele mooi zaal. Aan de muren zagen we alle vorige burgemeesters van Tielt. We gingen verder naar de bureaus van de schepenen en de personeelsdienst. We kwamen voorbij het kantoor van de burgemeester en mochten even binnengaan. Dat was een grote verrassing voor ons! Mevrouw de burgemeester Els De Rammelaere was heel vriendelijk en vertelde over haar diverse taken, o.a. zorgen voor de veiligheid in de stad, het openen van een nieuw bedrijfsfiliaal, allerlei dossiers opvolgen, brieven ondertekenen … en vandaag ook studenten ontvangen. Ze gaf tot slot wat uitleg over de foto’s in haar kantoor, nl. de mooie contacten met de zustersteden zoals Brignoles en Bruneck. Na het gesprek met de burgemeester namen we nog een foto.
We brachten nog een bezoek aan de andere afdelingen in het stadhuis waar de verantwoordelijke telkens uitleg gaf. In de dienst burgerlijke stand toonden ze o.a. de geboorteakte van een medeleerlinge en op de dienst bevolking zagen we hoe de chip voor een internationaal paspoort wordt gemaakt. Bij de dienst ruimtelijke ordening en omgeving stond een heel groot scherm waarop we de grondplannen van Tielt zagen. Vroeger waren dat grote papieren, plannen die werden opengevouwen. De invloed van de digitale evolutie is ook hier merkbaar. De verantwoordelijke toonde ons hoe je de informatie in beeld kan krijgen, het was indrukwekkend!
Tot slot mochten we nog de onthaalbedienden interviewen. Ze waren heel vriendelijk en enthousiast om op onze vragen te antwoorden. We kregen een mooi beeld van hun gevarieerde job.
Dit was een leuk bezoek en we hebben veel bijgeleerd. Wij zijn overtuigd dat dit een boeiende werkplek is!

Leerlingen 5 Office en Logistiek