Op maandag 29 en dinsdag 30 april werden de leerlingen uit de derde graad even ondergedompeld in de wereld van het ondernemen. Dit gebeurde in samenwerking met Unizo Onderwijs&Ondernemen.

Maandag startten we met een algemene uitleg over het project, daarna werden we in groepjes verdeeld op basis van onze competenties en konden we beginnen brainstormen welk bedrijfje we graag zouden oprichten. We kregen daarbij ook enkele trends waar we rekening moesten houden zoals bv. slimme materialen, ecologie… De meeste onder ons hadden vrij snel een idee. Dat werkten we dan uit met een BMC (business model canvas) zodat we wat dieper moesten nadenken hoe dit haalbaar zou worden.
Op maandagmiddag kregen we uitleg ivm marketing en daarna was er tijd om ons idee verder uit te werken. We gingen aan de slag en maakten een website, flyers, businesskaartjes…
Op dinsdagochtend werden we ondergedompeld in de financiële kant van de onderneming. Bedoeling was om daarna ook een kort financieel plan op te maken.
Dinsdagnamiddag stelde elk groepje zijn idee voor, hierbij beoordeelde een jury de ideeën.
EnerGaf ging met de eerst prijs lopen, gevolgd door IDress en Drolivery. De publieksprijs ging naar VR-SPORTS.
Het werd een leerrijke en aangename ervaring waar we onze kennis konden toepassen, samenwerken met leerlingen uit andere klassen en eens ‘out of the box’ mochten denken.

 

DSC05727 kopie