Op donderdag 24 mei 2018 bezochten we met de leerlingen van 4 OC, 4 OR en 5 OL het bedrijf Poco Loco in Roeselare.

We werden er hartelijk ontvangen door de gids. Ze nam ons mee naar de ontvangstruimte voor een hapje en een drankje en keken samen naar een presentatie over het bedrijf. Ze vertelde over het ontstaan van Poco Loco en de vele producten die ze produceren. Hun specialiteiten zijn tortilla’s en wraps, chips, taco shell en maaltijdkits. Hun sterktes komen tot uiting in elk product dat ze op de markt brengen. Ze garanderen de hoogste kwaliteit en gaan steeds op zoek naar nieuwe producten. Hun producten worden vooral uitgevoerd naar meer dan 70 landen. Eén van de grote klanten is McDonalds.
Daarna mochten we de productie bezoeken en ook het nieuwe volautomatisch magazijn. We zagen eerst hoe de grondstof, nl. tarwebloem verwerkt wordt tot deeg en daarna in de oven gebakken tot tortillawraps. We roken ook de verschillende geuren die de chips een lekkere smaak geven. Het was heel indrukwekkend. Deze afgewerkte producten werden dan verpakt en in dozen geplaatst. Deze afgewerkte producten kregen een unieke code en konden in het magazijn geplaatst worden. Om de vele goederen te kunnen stockeren werd een nieuw magazijn gebouwd. Dit magazijn is volledig geautomatiseerd. Een nieuwe brug vormt de verbinding tussen de productiehal en het magazijn, zo brengen de transportbanen in deze brug de paletten naar hun locatie. Er is veel tijdwinst en er zijn minder vrachtwagenritten nodig, ook duurzaam ondernemen is belangrijk in zo’n groot bedrijf.
Het was een leerrijk bedrijfsbezoek, we kregen de kans om achter de schermen mee te kijken in een bedrijf waar kwaliteit, technologie en innovatie een sterke troef is. Op het einde van de rondleiding kregen we nog een goodiebag vol met lekkere producten.

 

33425656 778575065672462 5748934053499764736 n


Leerlingen 4 OC, 4 OR en 5 OL