IMG 20170914 122258 1fullsizeoutput d23

Sport en fun in Ronse

We vertrokken met een goed humeur naar Ronse, iedereen had er zin in. We begonnen de dag met de death ride. Dat was heel spannend. Daarna zijn we gaan dansen. We vonden dat supertof! Iedereen kende de muziek en de instructrice was een goede danseres. Hierna mochten we eindelijk gaan paintballen. Dat was het hoogtepunt van de dag. Sommigen speelden zelf door tijdens de middagpauze. Blauwe plekken waren zeker inbegrepen! Na de middagpauze mochten we djembé spelen. Dat was zeker een uitdaging! De instructeur was heel professioneel en iedereen keek op naar hem. We eindigden de dag met mangrove. Daar hebben de sportieve mensen zeker van genoten! Het was prettig dat de leerkrachten meededen met de activiteiten. De dag in 1 woord? Geweldig!

Hasna Belachqr en Samantha Vandekerckhove

Terneuzen

Voor een 70-tal leerlingen werd donderdag 14 september beslist een “coole” sportdag. Ze trokken immers naar Skidôme Terneuzen voor een dagje sneeuwpret. Sommigen bonden voor het eerst de latten of snowboard aan. Dankzij de goede begeleiding van ervaren skimonitoren vielen de zenuwen snel weg en gleden ze hun eerste meters over de kraakverse sneeuw. De meer ervaren leerlingen konden hun techniek bijschaven op de rode piste en mochten hun springkwaliteiten testen in het funpark. Een uitdaging voor iedereen dus!

Paintballen in Harelbeke
Er werd veel regen verwacht, maar gelukkig hebben we het bijna droog gehouden. Met de fiets naar Harelbeke was een sportieve opwarmer, nadien volgde actie en strategie. Verpakt in een overall, kogelballetjes met verf, geweer en de nodige instructies kon het spel beginnen.
Na een aantal spannende “gevechten” keerden we voldaan terug richting Tielt. Hier en daar werd het slalom tussen vele de takken die na een winderige nacht op de grond lagen; ze hebben daar zelfs een verkeersbord voor; maar op ook de terugtocht bleven we droog.

Westouter
Na een bewogen start (sommige leerlingen kwamen te laat op school), konden we vertrekken naar onze bestemming in de Westhoek. Na een uurtje kwamen we aan. Het avonturenpark was uitgebouwd tussen hoge bomen. Er was een doorschuifsysteem voorzien zodat ieder groepje vijf verschillende disciplines kon uitproberen. Vooral de ‘joyride’ en het touwenparcours bleken bij de leerlingen enorm in de smaak te vallen. Hoogtevrees moest even opzij gezet worden en evenwichtskunsten waren soms nodig.
Ondanks de voorspellingen, is het weer best nog meegevallen. Enkel een bui over de middag probeerde roet in het eten te gooien, maar de hoge bomen hebben ons beschermd. Eén ding is zeker: de leerlingen zelf hebben figuurlijk voor het mooie weer gezocht door hun enthousiasme en sportieve inzet. Proficiat!