In onze school zijn kennis en praktijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. De leerlingen van 6 AIT volgenden tijdens de week van 1 en 8 oktober stage in een bedrijf. De ervaringen van de leerlingen kan u lezen in dit artikel!

RENATE WILLE
Ik heb mijn stage gelopen bij Uitgeverij Lannoo nv. Ik heb er zelf de manuele facturatie mogen doen, orders mogen ingeven en de banken mogen coderen … . Ik vond het een super ervaring! We kwamen terecht in een echte werkwereld die we niet gewoon zijn. Het is een hele grote aanpassing en toch ook wel lastig. Waarom zeg ik lastig? Je wilt je werk correct uitvoeren en je gaat daarom ook aandachtiger aan het werk. Ik denk dat het me wel geholpen heeft om een keuze te maken voor mijn studierichting naar volgend jaar toe.

 

Renate

 

 

ZOË BALLON

Ik vond de stage bij Bouwservice Van Hulle nv een leerrijke ervaring omdat ik nu weet hoe het er in een echt bedrijf aan toe gaat. Ik heb veel mogen doen zoals bijvoorbeeld het inboeken van facturen, leveranciers/klanten controleren en gegevens ingeven in Excel. Ik heb zeker dingen bijgeleerd zoals werken met Isabel 6, sommige trucjes in Excel, hoe ze de btw-aangifte maken, enz….Ik vond het werk leuk, maar ik denk niet dat ik later boekhouder wil worden, maar meer iets wil doen met informatica.

 

Zoë


EMMA BYTTEBIER
Ik vond het een zeer leerrijke stage bij Vervaeke aardappelhandel bvba! Ik heb veel bijgeleerd over het bedrijfsleven in het algemeen. Ik heb uitleg gekregen over de btw-aangifte, over Isabel, coda-bestanden enz. Ik mocht verkoopfacturen maken, aankoopfacturen boeken, enz. Ik kwam in een zeer tof team terecht, wat deze stage natuurlijk nog toffer maakte. Het viel mij wel op dat de werknemers een zeer goede kennis moesten hebben van het Frans. Vervaeke aardappelhandel bvba heeft namelijk veel Franse klanten en leveranciers. De mensen die daar werken moeten ook zeer stressbestendig zijn.

KnEmmapsel


JENS MIN JOU
Tijdens mijn stage bij Lampe Textiles nv heb ik echt veel bijgeleerd. Het was een zeer leerrijke ervaring. Ik heb vooral geleerd dat datgene wat je leert in school niet altijd compleet hetzelfde is zoals in de werkelijkheid. Ik had een zeer aangename stagementor die voldoende tijd voor mij had en mij alles goed uitlegde. Ik leerde hun volledige boekhoudpakket kennen en deed de 2de week alle boekingen zelf. Doordat ik veel zelf mocht doen is de tijd voorbij gevlogen, het mocht gerust nog wat langer geduurd hebben. Het leerde me ook dat ik dit in de toekomst misschien wel verder wil doen.

 

Jens


MARGO VANDEKERCKHOVE
Van 1 tot 12 oktober heb ik stage gelopen in De Stalen Greep nv. Dit is een onderneming die tal van materialen verkoopt in verband met de inrichting en onderhoud van je huis of tuin. Tijdens mijn stage heb ik zeer veel bijgeleerd op allerlei aspecten. Wat er allemaal komt kijken rond de boekhouding van een onderneming is enorm! Ik had niet verwacht dat er zo veel dingen moeten gebeuren voor er effectief iets in orde is en helemaal correct! Alle collega’s waren heel vriendelijk en dit maakte mijn stage ook alleen maar leuker! Het was een zeer aangename en leerrijke stage, deze ervaring neem ik zeker mee naar mijn keuze voor volgend jaar.

 

Margo


ALEXANDER TRUYAERT
De stage bij V & D Motors nv is me zeer goed bevallen. Ik heb natuurlijk geleerd hoe moeilijk het kan zijn om auto’s te verkopen en daarna correct in te boeken. Ook heb ik geleerd dat wanneer je je werk doet niet altijd alles geordend en net is zoals je meestal verwacht, en dat werken in de boekhouding niet alles op tijd kan bijhouden en inboeken. Ik denk dat ik nu wel heel vlot ben in Excel want ik heb heel wat dingen mogen doen in Excel. Zoals het ingeven van de kas of de aan- en verkopen. Maar na een tijdje viel dat wel tegen aangezien dit wel zeer overheersend was. Gelukkig kreeg ik daartussen even wat ander werk zoals het klasseren van facturen of het inboeken van Opticash in het boekhoudprogramma dat men in het bedrijf gebruikt. Ik heb dus geleerd wat Opticash is, wat eigenlijk zeer handig lijkt voor een bedrijf dat soms veel geld nodig heeft op korte termijn. Ik denk dat men tevreden van mij is aangezien ik daar nu mag gaan werken in het weekend, wat ik zeer leuk vind, aangezien ik het bedrijf en de medewerkers al wat ken door de stage.

Alexander22